e
Banner

Etiketler: ford otosan



2. YILIN LOJİSTİKTE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında düzenlenen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri Töreni Hilton İstanbul Bomonti Otel'de gerçekleştirildi. www.lojistikhatti.com üzerinden gerçekleştirilen oylama sonuçlarına göre ve UTA Lojistik Dergisi tarafından belirlenen özel ödül kategorileri kapsamında verilen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri lojistik sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi. 14 Kategoride verilen ödüller gecede sahiplerini buldu.




Ford Otosan akılı tedarik zinciriyle fark atacak


Yayın: 29-08-2018
Kategori: Otomotiv

Ford Otosan, tedarik zinciri ve lojistikte başlattığı dijitalleşme, otomasyon ve inovasyon projeleriyle hem verimliliğini hem de süreçler üzerindeki kontrolünü artırmayı hedefliyor. Gelişen teknolojilerin ve bilginin işlenerek aksiyona en hızlı dönüştürülebileceği sektörün lojistik olduğuna dikkat çeken Ford Otosan Sözleşme Yönetimi ve Araç Lojistiği Yöneticisi Fatih Kılınç, rekabette tedarik zincirinin etkin yönetiminin fark yaratacağını söyledi.




Biricik Grup, tercihini F-MAX’ten yana kullandı


Yayın: 11-02-2019

1930’lu yıllardan bu yana Türkiye çapında sirke ve alkollü içecek imalatı gerçekleştiren, yıllık yaklaşık 15 milyon litre üretime sahip Denizli merkezli Biricik Grup, filosunu 5 adet ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY)’ ödüllü Yeni Ford Trucks F-MAX ile genişletti. Şirekt, yeni Ford Trucks F-MAX araçları, ürünlerinin Türkiye çapındaki dağıtımında kullanacak. 




CEVA Logistics in Turkey support Ford Otosan


Yayın: 04-06-2020
Kategori: Lojistik

CEVA Logistics in Turkey has been working closely with global car giant, Ford Otosan (the Turkish based car manufacturing company jointly owned by the Ford Motor Company and Koc Holdings), to assist in the manufacturing of ventilators, coveralls and full-face shields.




Elektrikli E-Transit Kocaeli'de üretilecek


Yayın: 13-11-2020
Kategori: Ticari Araçlar

Türkiye’nin ve Avrupa’nın ticari araç lideri Ford, dünyanın en çok tercih edilen ticari araç modeli Transit’in ilk tam elektrikli versiyonunun, Avrupa’daki müşteriler için Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda üretileceğini duyurdu. Böylece Ford Otosan, Avrupa’nın en güçlü motoruna sahip tam elektrikli ticari aracının üretim sorumluluğunu da üstlenmiş oldu.




Ford Otosan ve AVL otonom sürüş projesini bir adım ileri taşıdı


Yayın: 26-11-2020
Kategori: Ticari Araçlar

Ford Otosan ve AVL, kamyonlar için otonom sürüş geliştirme konusundaki işbirliklerine yeni bir proje ile devam ediyor. 2019 sonbaharında ‘platooning – otonom konvoy’ teknolojisinin gösterimini başarılı bir şekilde gerçekleştiren iş ortakları, şimdi de “Seviye 4 Otoyol Pilotu” teknolojisine odaklanıyor. Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirilmekte olan bu teknoloji sayesinde kamyonlar H2H (hub-to-hub) lojistik merkezler arasındaki taşımacılık faaliyetlerini otonom şekilde yapabilecek.




Ford Otosan, ‘Batarya Montaj Fabrikası’ kuruyor



Ford Otosan, ‘Batarya Montaj Fabrikası’ kuruyor Ford Otosan, Türkiye’de üretilecek ilk tam elektrikli ticari araç, Ford E-Transit’in üretim sorumluluğunu almasının ardından elektrikli araç dönüşümünde önemli rol oynayacak yeni yatırımını duyurdu. Şirket, Ford Avrupa'nın en büyük ticari araç üretim merkezi olan Kocaeli Fabrikalarında “Batarya Montaj Fabrikası” yatırımını hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford Otosan olarak, Kocaeli Fabrikalarımızdaki elektrikli araç üretim ve yatırım çalışmalarımızı şimdi de “Batarya Montaj Fabrikası” ile bir adım öteye taşıyoruz. Ülkemizde otomotiv sanayinin elektrikli araç yolculuğuna öncülük ediyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek entegre elektrikli araç üretim tesisi olacağız” dedi.




Haydar Yenigün: İngiltere STA'sını memnuniyetle karşılıyoruz



Türkiye ve İngiltere arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın hemen ardırdan açıklama yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticaret anlaşmasının imzalanmasını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.
 




Bakan Varank, Ford Otosan’ın yeni yatırım çalışmalarını yerinde inceledi



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ford Otosan’ın önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği uzun dönemli yatırıma ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları’nı ziyaret etti. ‘İş’te Eşitlik’ anlayışıyla hareket eden ve otomotiv sektöründe kadın çalışan sayısını artırmak hedefiyle faaliyet gösteren Ford Otosan’da, Bakan Varank, elektrikli araçlar konusundaki çalışmaları ve yeni yatırım planlarını mühendis, teknisyen ve saha çalışanı kadınlardan dinledi.




Ford Otosan lojistikte “çevik” olacak



Otomotiv lojistiğinde devreye aldığı projelerle ilklere imza atan Ford Otosan, tedarik zincirinde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Lojistik süreçlerini çevik bir yapıya kavuşturacak çözümlere odaklandıklarını belirten Ford Otosan Malzeme Planlama & Lojistik Üst Düzey Yöneticisi Gökşen Töre Sancak, ayrıca süreçlerin sürdürülebilir güvenliği için Uzak Doğu ve Avrupa sevkiyatlarında alternatif taşıma modlarının geliştirilmesini önemsediklerini vurguladı.